Pui la cuptor cu rosii cherry, busuioc si ardei iute

18 Noi, 2012 by

Pui la cuptor cu rosii cherry, busuioc si ardei iute

Aceasta este o mancare pe care noi o facem destul de des, o reteta a lui Jamie Oliver, si nu stiu de ce nu v-am scris despre ea pana acum, pentru ca se face foarte usor si este delicioasa. Stiu ca multi dintre voi ati avut in gradina ingredientele principale, dar acum poate aveti in congelator, sau sigur le gasiti si la piata.
Cand spun ingredientele principale ma refer la rosiile cherry, la ardeiul iute si la busuiocul proaspat. Noi facem mancarea asta si iarna, cu rosii din comert (destul de scumpe, e adevarat), iar anul asta am congelat cherry rosii si galbene si vom incerca si cu ele.
Este o mancare picanta, insa iuteala se poate regla in functie de cantitatea de ardei iute folosita.

Iata de ce avem nevoie (pentru 2 portii):
o tavita de ciocanele de pui (cam 3 bucati pentru fiecare persoana)
3 maini de rosii cherry (daca aveti combinate galbene si rosii, e perfect) taiate jumatati sau zdrobite cu degetele – pot fi folosite si alte tipuri de tomate, insa astea micute sunt atat de dulci si se caramelizeaza frumos la cuptor
ulei de masline
sare, piper
1-2 ardei iuti rosii proaspeti curatati de seminte si tocati
6-7 catei de usturoi
1 legatura mare de busuioc cu frunzele intregi si tulpinile tocate

Cum se face? Simplu!
Intr-un castron se amesteca ciocanelele cu rosiile, ardeiul iute, cateii de usturoi usor zdrobiti cu palma, busuiocul, sare si piper. Se stropeste din belsug cu ulei de masline, se amesteca bine, apoi se aranjeaza intr-o tavita (noi folosim o tigaie din telfon fara coada) astfel: se lasa mai pe fundul tavii rosiile, iar ciocanelele se pun deasupra. Trebuie sa arate frumos, cu toate culorile vii din ea.
Tava se baga in cuptorul incins la 180 grade C si se lasa aproximativ 1 ora si 30 de minute. La jumatatea timpului, ciocanelele se intorc ca sa se rumeneasca si pe partea care a stat pe rosii.

Rosii, ardei iute, busuioc proaspat, ustoroiAromele verii
Casa o sa se umple de un miros minunat de vara mediteraneana, veti vedea.
Cand s-au rumenit frumos, asa ca in pozele mele, se scoate tava din cuptor. Carnea se va desprinde cu usurinta de pe oase, rosiile usor caramelizate vor fi dulci, sosul iute format…O bunatate!
Se serveste cu bere rece langa, ca sa taie din iuteala.
Este bun. Incercati.
Frumos rumeniteCam asa trebuie sa arate ciocanelele la final

Alte Articole

7 Comentarii

  1. Mmmm
    Arata foarte bine. O sa incerc zilele astea, cu siguranta :)

    • Andreea
      andreea

      Te rog, sa imi scrii dupa si sa imi spui daca ti-a placut – asta daca nu vei scrie pe pagina ta si o sa vad acolo. Ca acum, dupa ce cu gradina am cam terminat, cred ca o sa ne conversam mai mult despre retete, calatorii, sarbatori.

  2. Lume, lume, incercati, nu va sfiiti!
    Este foarte bun :)

Comenteaza Articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *