Despre mine

Bine ati venit in Gradina lui ArdeiBine ati venit pe blogul meu!
Este o dimineata cetoasa de noiembrie si acestea sunt primele mele ganduri si randuri din ceea ce sper sa ajunga un “locsor” prietenos, util si uneori interesant atat pentru voi cat si pentu mine. Nu am experienta in scris si de aceea am emotii. Este ca si cum ma duc la examen cu un bagaj de cunostinte sumar, insa plina de entuziasm si optimism. Sper sa trec!
Scriu aceste randuri pentru ca mi se pare firesc sa ma prezint, mai ales ca ne vom imprieteni. Deci … Eu sunt Andreea (sau Ardeia – si de aici ati inteles si numele blog-ului). Impreuna cu sotul meu, Ionut (pe care il cunosc de cand eram copii) ne-am urmat un vis, acela de a ne construi o casa pe pamant, o casa cu gradina, gazon, flori, si cel mai important -┬áintr-o zona frumoasa, in afara orasului. Va spun asta deoarece in jurul acestei “case cu gradina” se vor petrece lucrurile despre care vom povesti in aceste pagini.
Astfel, ne-am mutat anul trecut in toamna din oras (Constanta) la tara, langa Cheile Dobrogei, o zona superba, cu dealuri, stanci, paduri, vulpi, bufnite, iepuri, cartite (uf!), harciogi, eoliene, fragute, urzici, si toate astea la numai 40 de km de Constanta si de mare.
Impreuna cu noi s-a mutat si catelul nostru, Marty, un westie dragut si vesel, despre care cu siguranta veti mai auzi.
Deci … Ma numesc Andreea si ma bucur de cunostinta!
Ideea acestui blog mi-a venit iarna trecuta cand am inceput sa caut informatii despre cum sa realizez o gradina cu legume. Plus zarzavaturi, bineinteles. De la zero, cu zero experienta. Si am cautat in reviste si pe internet. Si am gasit. Am gasit multe informatii (uneori prea multe pentru capacitatea mea de asimilare), multe dintre ele pertinente (cred), insa trebuie sa recunosc ca multe lucruri pe care le-am facut in gradina mea au fost facute din instinct sau bazandu-ma pe o logica simplista. Asta nu inseamna ca nu am facut si greseli, dar va voi spune despre ele mai tarziu. Cert este ca rezultatul a fost peste asteptarile mele (ale familiei si prietenilor), rezultand din stradania mea si dintr-o mana de seminte o gradinita draguta si foarte rodnica.
Si cum eu nu am gasit indrumari asa cum doream – “pas cu pas” despre realizarea unei gradini fara pic de experienta, m-am gandit ca poate mai sunt persoane pe care as putea sa le ajut eu, impreuna cu prietenii pe care sper ca mi-i fac prin intermediul acestei pagini de internet, sa transforme “mirabila samanta” intr-un cos plin cu legume gustoase.
In acelasi timp, un alt hobby al familei mele este gatitul. Cand spun “familia mea” ma refer de fapt la sotul meu, caruia ii place enorm sa gateasca pentru mine, pentru restul familiei, prieteni si oricine ne calca pragul. Si o face bine, veti vedea.
Si cum in acest “loc” as vrea sa vorbesc despre toate lucrurile care imi plac, nu puteam sa las deoparte una dintre componentele importante ale vietii mele (si ale voastre, sunt sigura) – vacantele.
Deci … Gradinarim, gatim si calatorim.

PS toate fotografiile folosite pe acest blog sunt facute de mine (&Company=sotul)
Relaxare pe terasa, primavaraMarty pe Insula Re - FrantaCosuri cu legume din gradina meaVaza cu cimbru din gradinaPavlova cu fructe de padureMarty pe Plajele Debarcarii - Normandia