Bruschette delicioase gata in 15 minute

29 Mai, 2012 by

Bruschette delicioase gata in 15 minute

Astea sunt niste bruschette pe care ne place sa le servim seara, acompaniate (sau acompaniati) de un pahar cu vin. Sunt usoare si fresh. Bineinteles, ele pot fi facute cu aproape orice va trece prin cap, insa combinatia noastra de rosii, busuioc, ricotta, ardei iute, mazare si menta mi se pare cat se poate de fericita.
Sa va spun care sunt cele trei variante:
Bruschetta cu rosii cherry, busuioc, otet balsamic si ulei de masline, sare, piper
Bruschetta cu branza ricotta, coaja de lamaie rasa fin, ulei de masline, sare, piper, ardei iute tocat
Bruschetta cu mazare, menta, 1 mana de parmezan, ulei de masline, sare, piper

Feliile de paine se prajesc in cuptor pana se rumenesc usor, apoi se freaca putin cu un catel de usturoi taiat in doua jumatati.
Rosiile se taie in sferturi si se amesteca intr-o strecuratoare cu putina sare. Se lasa sa se scurga zeama din ele 15 minute, apoi se pun intr-un castron si se amesteca cu ulei de masline si otet balsamic. Se aranjeaza pe feliile de paine si se decoreaza cu frunze de busuioc.
Branza ricotta se amesteca intr-un castron cu putina coaja de lamaie. Se sareaza si pipereaza, apoi se intinde in strat gros pe feliile de paine. Se decoreaza cu felii subtiri de ardei iute.
Mazarea din conserva se scurge de zeama si se pune intr-un blender impreuna cu o mana de parmezan ras, ulei de masline, sare, piper si frunze proaspete de menta. Se amesteca pana devine pasta omogena si fina, apoi se intinde pe feliile de paine. Se decoreaza cu parmezan ras si frunzulite de menta.
Toate bruschettele se stropesc la final cu ulei de masline.
Pot fi facute si in alte combinatii – cu mozzarella, masline, smochine…
Bruschette cu mazare, rosii si ricottaPot fi servite pe un fund de tocat din lemnBruschetta cu mazare si menta proaspata

Alte Articole

8 Comentarii

  1. M.

    Iara un post la care salivez :)

    • Andreea
      andreea

      Pozele astea sunt din arhiva… si mie mi s-a facut pofta cand le-am prelucrat. Dar sa vezi cu ce m-a surprins Ionut astazi-seara: paste carbonara cu dovlecel, muschi de vita cu parmezan, dovlecel si spuma de trufe, iar la desert Budinca din panetone cu sos de capsuni (de la noi din gradina) si inghetata. Voi scrie maine despre.

  2. Ah, ce foame mi-e ! Si eu prefer la cina piine prajita cu ulei de masline si ce se mai gaseste prin frigider. Chiar acum ma duc sa incropesc ceva, dar in lipsa de ricotta o sa amestec iaurt cu feta si oregano. De s-ar coace mai repede rosiile …
    Astept reteta de carbonara cu dovlecel, am dovlecei la discretie si e binevenita o modalitate noua de a-i pregati. Si copii iubesc carbonara !

    • Andreea
      andreea

      Pofta buna! sau cred ca mai potrivit e: Sa iti fie de bine! Am tot auzit de iaurtul ala bun al vostru, dar recunosc ca nu am calatorit pana acum in Grecia si nu stiu despre el decat din auzite. Asa asteptam si noi rosiile, ca pe altceva. Aproape de fiecare data cand mancam din comert pomenim de rosiile noastre – care bineinteles, sunt cele mai bune de pe planeta. Si din Univers. La tine s-au facut dovleceii????? Ma roade invidia. Pai inseamna ca si rosiile sunt pe aproape…Din nou ma roade. Despre reteta de carbonara cu dovlecel am mai scris, ca este reteta mea preferata de paste si nu puteam sa o sar. Iti dau link-ul mai jos. Practic reteta asta este facuta dupa una a lui Jamie – e delicioasa! Na poftim si gateste: http://dingradinaluiardei.ro/paste-penne-carbonara-cu-dovlecel/
      Sa ma tii la curent daca ti-a placut.

      • Merci, ma duc sa citesc. Despre iaurtul grecesc n-am ce-ti povesti, trebuie incercat. E cel mai bun iaurt din lume. Eu sint dependenta de el :)

      • Andreea
        andreea

        Stiam eu! Trebuie sa vin in Grecia. Si nu numai pentru iaurt, am inteles ca si pestele, si fructele de mare, maslinele, branza feta…asta in afara de peisaje, istorie etc. Dar nu cred ca este cel mai bun moment acum, poate anii viitori. Secretul iaurtului oare sta in reteta sau in calitatea laptelui? Intreb si eu asa ca ne tot bate un gand sa producem lucruri in casa: mozzarela, prosciuto, branza afumata…Dar trebuie sa ne facem curaj.

      • E un iaurt gros, de sta lingura in el, cremos si dulce, aproape ca o smintina. Se cheama iaurt “stors”, fiindca se lasa sa se scurga zerul. Am facut o data un experiment in Romania, pe vremea studentiei, cu iaurt din cel ce se gasea in borcanele de sticla. L-am pus in tifon dublu la stors o noapte in frigider. Pe urma l-am facut tzatziki. A fost destul de bun, dar nu se compara cu cel original. Se face din lapte de vaca si de oaie. Cel traditional e mai acrisor si se vinde in vase de ceramica smaltuita, cu caimacul pe el. Secretul e in maiaua folosita.
        Sint multe soiuri de iaurturi, unele locale, ale micilor producatori, altele de productie mare, ce se gasesc peste tot ( cel mai bun e TOTAL al firmei ΦΑΓΕ ) plus ca, in fiecare magazin de lactate care se respecta, se vinde si la kilogram, din butoi, cum s-ar zice. E nelipsit la micul dejun si o varianta clasica de desert ( cu miere si nuci ).
        Apropo de venitul in Grecia, zau daca ma pot pronunta … e totul nesigur … dar asta nu cred, ca va influenta turismul, chiar din contra. Balamucul e cu grevele la vapoare, daca vrei sa mergi in insule …
        O sa vii si-o sa vezi cum e aici :) Cea mai buna brinza, cei mai gustosi pesti si cele mai insiropate prajituri :)

      • Andreea
        andreea

        Cu cat imi spui mai multe despre Grecia imi si doresc sa o vizitez mai tare. Sa merg pe stradute, sa vizitez o piata cu produse locale, un magazin de branzeturi, o cofetarie… Voi veni negresit anii urmatori.

Comenteaza Articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *