Salata delicioasa cu oua de prepelita si sos de mustar

20 Apr, 2013 by

Salata delicioasa cu oua de prepelita si sos de mustar

Va propun acum o salata foarte usor de facut, iar cand spun ca este delicioasa, nu va mint. Este absolut minunata! Parol!
Iata de ce avem nevoie (pentru 2 portii):
salata verde (noi am folosit un amestec de baby spanac si valerina, dar este buna orice salata, cu conditia sa nu fie din cea amaruie)
cateva oua de prepelita fierte si taiate jumatati – probabil salata iese la fel de buna si cu oua normale taiate felii, insa ouale de prepelita sunt mai sanatoase
o bila de mozarella
cateva feliute subtiri de bacon afumat crud-uscat, prajite fara ulei si scoase apoi pe un servet de hartie, ca sa devina crocante
otet balsamic
sare, piper
ulei de masline
Optional, pentru decor: felii subtiri de dovlecel
Pentru sos: 50 ml smantana, 1 lingurita de mustar de buna calitate (Dijon), zeama de la jumatate de lamaie, sare, 2 linguri ulei de masline, piper macinat.
Se pune smantana intr-un castron, se adauga zeama de lamaie, sare si piper. Se amesteca pana cand smantana incepe sa se ingroase (asta se intampla de la zeama de lamaie). Se adauga mustarul, se amesteca si sosul este gata.

Noi facem salata aceasta direct pe farfurii, ca sa arate frumos. Intai se pun frunzele de salata si se stropesc cu ulei de masline, se aseaza apoi ouale taiate jumatati, se presara putina sare, si se stropeste totul cu sos. Se aranjeaza feliile de bacon crocant, iar in mijloc se pune mozzarella rupta bucati. Se stropeste totul cu otet balsamic, ulei de masline si se presara piper macinat. Dupa gust, se mai poate adauga sos.
Arata ca in pozele de mai jos, iar combinatia de oua, sos de mustar, bacon afumat si salata este foarte reusita. Uneori, noi mai adaugam si cateva jumatati de rosii cherry.

Salata si ouale, stropite cu sos de smantana si mustarSalata cu toate ingredientele aranjate pe farfurieDecorul din dovlecel este comestibilSalata asta o servim in loc de cina

 

 

 

Alte Articole

8 Comentarii

  1. Arata minunat si grozav imi place sosul. Poate inlocui cu succes maioneza :)

    • Andreea
      andreea

      Adevarat, sosul face totul. Noi folosim la el mustar Dijon cu hrean, si asta il face si mai aromat. Iar salata o servim la cina, si ea singura este destul.

  2. Arata foarte apetisant! Fac variatii de salata, uneori cu ce am la indemana. Sosul acesta nu l-am incercat, in varianta descrisa de tine, dar sunt convinsa ca e excelent si il voi folosi la salate de multe ori.

    • Andreea
      andreea

      Astept parerea ta, daca incerci sosul sau chiar salata. S-ar potrivi perfect la tine pe masa aia aranjata in culorile primaverii. :)

  3. Cred ca super buna, mi-ai facut o pofta, musai trebuie sa o fac si eu :)

    • Andreea
      andreea

      Astept impresiile tale! Poti sa ii pui si cateva rosii cherry, noi am incercat asa in weekend si au mers foarte bine.

      • Cu atatea oua fierte de sarbatori am facut si eu salata, super delicioasa, iar maioneza nu mai fac in veci, dressingul tau e de acum favoritul meu :)

      • Andreea
        andreea

        Ce ma bucur ca ti-a placut! Trebuie sa recunosc, sosul si intreaga combinatie este inventia lui Ionut. Eu am fost cu gustatul.

Lasă un răspuns către Gabriela Anulează răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *