Rulouri din piept de pui la cuptor
O sa va spun acum despre un fel de mancare foarte popular la noi in familie, care se gateste usor si rapid si poate fi introdus cu usurinta si fara teama ca ne facem de ras, in orice meniu festiv.
Este vorba de Rulouri din piept de pui cu ceapa verde, lamaie, unt, cimbrisor, vin, bacon… Servite cu piure din cartofi gatit in orice fel, dar eu va recomand un piure mai special cu mustar, boia dulce si curcuma.
Pentru rulouri avem nevoie de:
1 piept de pui dezosat si taiat fasii
coaja de la 1 lamaie
zeama de la 1/2 lamaie
sare, piper, ulei de masline
1 fir de praz sau partea alba de la 1-2 legaturi de ceapa verde
1 pahar de vin alb
30 gr unt taiat cubulete
1 legatura de cimbrisor
200 gr piept de porc crud-uscat (pancetta) sau bacon, feliat subtire
Pentru piure:
Cartofi, unt, 2 linguri de smantana, 2 lingurite de curcuma, 1 lingurita de boia de ardei dulce, 1 lingura de mustar frantuzesc (cel cu boabe de mustar intregi), sare
Mod de preparare:
Intr-un castron se face o marinata din: zeama de lamaie, coaja de lamaie, prazul taiat rondele (doar partea alba)/ceapa taiata bucati, sare, piper, 3-4 linguri de ulei de masline, 1 pahar de vin, untul taiat cubulete, cimbrisorul tocat (se mai opresc 2-3 fire de cimbrisor). In aceasta marinata se pun fasiile de piept de pui, se amesteca si se lasa 30 de minute.
Apoi se fac rulourile astfel: pe un fund de tocat se aranjeaza 3 felii de bacon/pancetta, avand grija ca marginea acestora sa se suprapuna. Pe feliile de bacon astfel pregatite se pun 3-4 fasii de piept de pui, si cate putin din amestecul de ingrediente din marinata in care au stat, apoi se infasoara bacon-ul in jurul carnii, formand un rulou.
Rulourile astfel facute se pun intr-o tava mica unsa cu unt (noi folosim tavite ceramice tip cocotte fara capac). La o portie ar trebui 2-3 rulouri. La final, in tava se pune tot ce a mai ramas din marinata, se presara cu 2-3 crengute de cimbrisor si se da la cuptorul incins in prealabil la 200 grade C. Se lasa 20-25 de minute, pana ce carnea de pui s-a facut si bacon-ul s-a rumenit frumos.
Piureul din cartofi recomandat de mine merge foarte bine cu rulourile din piept de pui. Piureul se face cu mult unt si cu apa in care au fiert cartofii. Se adauga 2 linguri de smantana, se amesteca, apoi de pune curcuma, mustarul si boiaua de ardei dulce. Se amesteca bine. Puteti face insa si un piure simplu.
Serviti cald, alaturi de o salata din castraveciori murati. Si un pahar cu bere rece.
Yummy!
Pentru ca a ramas comentariul asa de scurt (desi sugestiv!), adaug ca asa imi spune fiica mea cand ceva e foarte delicios. Deja am pe lista sa cumpar piept de pui si bacon pentru week-end-ul acesta.
Stiam o varianta de reteta, dar nu primisem inca impulsul sa o pun in practica. L-am primit acum
Am inteles comentariul, a fost destul de sugestiv. Daca incerci reteta, astept vesti.
Cred ca este la fel de gustos precum arata!
Ai intuit bine, chiar e foarte bun. Iar felul asta de mancare l-am gatit si cand am avut musafiri cu copii mici, si a fost si pe placul lor. Puteti sa il incercati cu incredere.
Ultima oara am facut rulouri din astea din piept de curcan, dar in loc sa le pun in marinata, le-am condimentat cu un magiun facut din mirodeniile amestecate cu pasta de rosii si ardei. Vinul a intrat in tava, cu ceapa si ciuperci. Si in loc de cartofi am avut mamaliguta Dar in esenta, seamana cu reteta voastra.
Cred ca e buna si varianta ta, si poate si cu un pic de usturoi si cu un ardei iute. Stiu ca voi nu mancati prea condimentat, din cauza copiilor, dar noi da.