Relaxare la mare
Saptamana trecuta, in weekend, am fost la Olimp, la plaja. Cu toate ca suntem constanteni si locuim la 40 de km de Mamaia, alegem sa mergem la Olimp pentru ca am descoperit acolo un loc minunat, care ne relaxeaza si ne face sa uitam de saptamana solicitanta care tocmai s-a incheiat si ca luni, care se apropie, este o noua zi de munca.
Locul acesta vrajit se numeste Clos de Colombes – “Casa porumbeilor” – si este condus de Anne Marie, o frantuzoaica get-beget care s-a indragostit intr-un mod ciudat, avem tendinta sa spunem noi, de Romania, si mai cu seama de Dobrogea, de pamantul acesta fierbinte, batut de soare si vant.
Si astfel, aceasta frantuzoaica s-a mutat aici si si-a investit energia si banii in locul denumit de ea atat de dragut – Clos de Colombes – o podgorie-crama-restaurant-mini-hotel, atat de inedite in peisajul de langa statiunea estivala Olimp.
Ca sa intelegeti de unde relaxarea asta totala, va spun cum se desfasoara weekend-ul petrecut de noi aici: ne trezim sambata dimineata tarziu (pentru ca vineri seara stam pana tarziu la un pahar de vin si vorba), luam micul-dejun format din specialitati de patiserie frantuzesti si oua prajite, cafea, suc de portocale, dulceata de casa, plecam la plaja, unde lenevim cateva ore sub umbrela, si dupa vreo doua bai in mare, atunci cand ni se face foame, mergem la masa undeva prin statiune si servim invariabil peste de mare facut la plita doar cu sare si lamaie.
Apoi ne intoarcem pe plaja pentru inca vreo doua ore. O baie in mare – si apoi mergem la hotel, ne odihnim putin, iar seara ne-o petrecem pe terasa restaurantului, mancand, band si vorbind pana noaptea tarziu, intr-o atmosfera relaxata si din ce in ce mai vesela din cauza vinului… La lumina lumanarilor si in acorduri abia auzite de muzica frantuzeasca…
Sa va spun cateva cuvinte despre mancarea de la Clos de Colombes – Supa buillabaisse din peste local, Salata Cesar cu curcan si sos de mustar, Terina de foie gras (cea mai buna mancata de noi intr-un restaurant), Calcan servit cu piure de cartof dulce si mov, Sandwich cu foie-gras, Inghetata de casa cu flori de levantica… Iar vinul…divin – “Omulet de lemn”, “Printesa cu boabe de mazare”, “Terra alba” , “Terra rosa”, “Renaissance” – toate – vinuri deosebite cu structura si gust atat de diferite unul de celalalt, asa cum si numele lor, ales de proprietara, o sugereaza.
Ramasesem la programul nostru de weekend – v-am spus cum e sambata. Duminica ne trezim din nou tarziu (din acelasi motiv), luam micul dejun (acelasi) si plecam la plaja. Dupa plaja, pe la ora 2, plecam spre casa. Dupa o ora, suntem in curtea noastra si savuram ultimele ore de weekend.
V-am convins?
Saptamana viitoare repetam experienta. Ultima mini-vacanta inainte de marea-vacanta.
Cateodata te invidiez ca stai asa de aproape de mare Frumos, foarte frumos
Si eu ma consider norocoasa ca m-am nascut si am crescut cu Marea vecina. Iubesc marea, nisipul, aerul sarat, briza…Fac parte din mine.
Postarea asta ar trebui dedicata celor care critica litoralul romanesc si spun ca nu e nimic de vazut.Trist e ca trebuie sa vina frantuzoaica ca sa ne dea exemplu..oare de ce nu avem si noi initiativa in a crea ceva frumos?
Zona pare superba si sigur ati petrecut o mini-vacanta pe cinste, asa cum o descrii si tu.Cel mai tare imi plac cele 2 sezlonguri de langa podgorie:)Ati prins festivitatile de ziua marinei?
A fost frumos, dar scurt. Ca orice vacanta, stii si tu… Ne-am simtit foarte bine aici, la noi, acasa. Plaja curata, apa calda, mancare buna, relaxare, soare… Va astept pe litoral, daca vi se face dor de plaja. Festivitatile nu le-am vazut, ca s-au desfasurat in Constanta. Oricum, in fiecare an sunt la fel, iar cand eram copil nu lipseam de la ele.
Multumim pentru informatii. Un loc “mai altfel” pe litoralul nostru.
P.S. Somonul a iesit excelent! A placut tuturor.
Ma bucur ca a placut reteta noastra familiei tale! O sa ii spun lui Ionut, ca de fapt el e bucatarul. Eu doar am povestit si gustat…