Paste ravioli facute in casa

18 Apr, 2012 by

Paste ravioli facute in casa

Atunci cand considerati ca ati mancat cele mai bune paste, ganditi-va ca cele facute in casa sunt de doua ori mai bune! Am auzit asta de multe ori, insa pana acum nu am stiut exact despre ce este vorba. Pana saptamana trecuta, cand Ionut si-a inaugurat aparatul de facut paste primit de la Mos Craciun.
Si… atunci am mancat CELE MAI BUNE PASTE RAVIOLI CU RICOTTA SI MENTA! Si am mancat ravioli inclusiv in orasul-mama, Bologna (unde au fost delicioase). Nu am cuvinte sa va descriu – va spun doar atat – sunt mult mai bune decat orice alte paste ati mancat pana acum. Garantat!
Pericolul este sa nu va mai placa alte paste dupa aceea, insa este un pericol pe care merita sa ni-l asumam.
Va las acum in compania fotografiilor care vorbesc de la sine, cu promisiunea ca voi reveni cu reteta zilele viitoare.
PS Ionut a fost ajutat de sora mea, Evelina.
Foaia de aluat a fost trecuta de multe ori prin masina pentru pasteFoaia pentru paste a fost taiata pe margineLa un moment dat, foaia avea 3-4 m lungimeFoaia trebuie sa fie la final subtire sa iti vezi mana prin eaApoi se pune putin la uscatTot cu masina se umplu ravioli cu ricotta cu mentaApoi se taie foaia cu umplutura in patrateleRavioli facute in casa, cele mai bune din lumeDin restul de aluat am facut tot cu masina tagliatelle

Alte Articole

4 Comentarii

  1. Da, cele mai bune paste sunt cele facute in casa. Cu sau fara masina, merita tot efortul. Eu m-am cam lenevit in ultima vreme dar intr-o perioada faceam mereu. Sunt super mai ales ca poti sa pui in alut tot felul, condimente, ierburi sau sa le umplii cu ce-ti place.

    • Andreea
      andreea

      Da, si noi am facut si cu prosciuto si mozarella si cu sos de rosii cu busuioc. Week-end-ul asta avem iar programate paste – o sa va spun despre ele zilele urmatoare, ca are Ionut niste idei… bune, bune. Si mai avem programata si o Pavlova cu fructe de padure, un rizotto cu miel si menta – asta asa, printre semanat, sapat etc., ca se anunta vreme frumoasa. Saptamana asta gatim si mancam bun.

  2. Dar ce suport profesional de uscat pastele ai! :) Ca la mama lor acasa…

    • Andreea
      andreea

      Da, si stativul tot de la mosu’. L-am cumparat de la http://www.pentrugatit.ro – daca esti pasionata de gatit, viziteaza-l. In colaborare cu pentrugatit.ro da si Ionut premii pe la-baguette.ro – trimiti retete, acumulezi puncte si comanzi cu ele produse din catalogul de pe site – daca ai retete, eventual si cu poze, poti sa le publici pe la-baguette – asta e reclama nemascata, dar e pentru Ionut si nu se pune.

Comenteaza Articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *