Meniul nostru de Craciun – Partea a 3-a – Supa crema de morcovi cu creveti

12 Ian, 2012 by

Meniul nostru de Craciun – Partea a 3-a – Supa crema de morcovi cu creveti

Aceasta este o supa fina si gustoasa, pe care noi am servit-o de Craciun impreuna cu cativa creveti decorticati facuti pe gratar, dar poate fi servita si simpla, doar cu niste crutoane de paine. Poate fi servita ca fel principal, in farfurii adanci, sau doar ca o mica gustare in niste boluri micute,  asa cum spune francezul “mis en bouche”.
Pentru 6 persoane, avem nevoie de app 1 kg de morcovi tocati bucati mari, 1 ceapa mare tocata mare, frunzele de la 2 crengute de rozmarin, 1 mana de cimbrisor tocat, 2 linguri de otet balsamic, 1 pahar de vin alb sec, 70 gr unt, 5-6 catei de usturoi taiati jumatati, un praf de scortisoara, sare de mare, piper proaspat macinat, ulei de masline, 2 maini de parmezan ras, 100 ml smantana pentru gatit lichida, 1 litru de supa de legume (facuta din concentrat).

Ceapa impreuna cu usturoiul se calesc in untul topit intr-o lingura de ulei de masline. Se adauga morcovii, cimbrul, rozmarinul, vinul, sare, piper, scortisoara, otetul balsamic – practic toate ingredientele, mai putin smantana, supa si parmezanul.
Se acopera vasul si se fierb toate la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand se inmoaie bine morcovii. Dupa 10 minute de fiert, incepeti sa puneti supa – cate 2-3 polonice la interval de 5-10 minute.
Lasati sa fiarba si amestecati din cand in cand.
Dupa ce legumele s-au inmuiat, se adauga smantana si parmezanul, apoi supa se paseaza bine cu mixerul vertical. Trebuie sa fie fina si de consistenta unei smantani. Daca iese prea groasa, puteti sa mai adaugati un polonic de supa sau de apa. Se pipereaza si se sareaza daca mai este nevoie (in general supa facuta din concentrat este deja sarata).
Cum spuneam, noi servim aceasta supa cu 2-3 creveti prefierti si apoi copti cateva minute pe gratar. Uitati asa, ca in pozele de mai jos.
Supa crema de morcoviSupa crema de morcovi cu crevetiSupa crema de morcovi detaliu

Alte Articole

Comenteaza Articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *