Meniu complet a la Ionut
Ieri am stat acasa, am chiulit de la munca – dimineata a plouat, apoi s-a oprit si a iestit putin si soarele – dupa atatea zile! Imi venea sa il pup! Sper sa nu ma dezamageasca si sa vina si maine pe cerul meu – macar putin.
Si se pare ca vremea asta uratica din ultima vreme l-a inspirat pe Ionut al meu si dupa 1 ora si 30 de minute de stat in bucatarie iata ce a iesit. Recunosc, nu l-am ajutat decat ca i-am adus niste cimbrisor si salvie din gradina si am strans prin bucatarie dupa el. Si am pus masa – pe masuta mica din living, in fata televizorului, pentru ca incepea Master Chef.
A fost foarte bun totul. Si ii multumesc ca m-a hranit atat de bine. Din nou.
Felul I – Penne carbonara cu dovlecel
Felul II – Muschi de vita in cosulet din parmezan, cu dovlecel si spuma de trufe
Desert – Budinca din Panettone cu sos de capsuni si inghetata de vanilie
Eu, una, ma declar profund impresionata! Si gateste asa, din placere? Mai rar la un barbat…
Exact, gateste din placere. Gateste pentru a oferi placere celor din jur (mie, in cele mai multe cazuri) si o face cu bucurie. Si recunosc, eu nu fac decat supe, ciorbe, o varza, un spanac… Iar asta foarte rar. Ionut in schimb gateste aproape zilnic. Eu sunt ajutorul lui, strang in urma, il servesc cu cate un pahar cu vin…lucruri nesemnificative. Este o pasiune, noi cand mergem in vacante ne intoarcem cu masina plina de carti de bucate, ulei de masline de calitate, otet balsamic, parmezan, trufe, batoane de vanilie etc …si in plus cu multa inspiratie. Sunt norocoasa. Visul nostru este sa ne deschidem si un mic si cochet restaurant. Dar asta peste ani. Sau cine stie?
Chestia asta cu restaurantul o visez si eu…
Frumos, nu? Insa unul dintre lucrurile care ne face sa mai asteptam (in afara de bani!) este si faptul ca suntem constienti ca in momentul in care am deschide un restaurant trebuie sa ne dedicam 100% lui. Si parca nu suntem inca pregatiti, de aia am spus ca mai tarziu…Dar e frumos sa visam, ca ce avem mai bun de facut?
Un meniu pe cinste ! Esti o fericita, Andreea, ca ai asa un bucatar alaturi. Si sotul meu gateste, dar nu la nivelul asta de restaurant
Super cosuletul de parmezan ! Se vede grija pentru detalii.
Trebuie sa depistez si eu Master Chef-ul romanesc. Pe ce canal e transmis si la ce ore ?
Master Chef-ul romanesc este produs si transmis de PROTV. Din pacate, saptamana viitoare se termina – marti si miercuri, la 20.30. Insa intra pe site-ul lor si poti sa il vizionezi pe net – contra cost, mi se pare. La noi sunt niste site-uri unde putem sa il vizionam gratis, impreuna cu alte sute de seriale – VPlay.ro de exemplu – insa mi se pare ca in afara nu ai acces, ca nu ar fi tocmai legale si se feresc sa ofere acces in alte tari. Asta a fost prima editie, iar standardul ni s-a parut un pic cam scazut, insa probabil ca se va ridica stacheta la urmatoarele editii. Te voi anunta cand va mai incepe. Probabil la toamna.
Wow! Ce festin!
Da, uneori ne (ma) alinta cu meniuri complete. Asta in special cand stam cate o zi intreaga acasa, in weekend sau cand chiulim de la munca, asa cum a fost in ziua aia de mai.
Trebuie sa convingi sotul sa povesteasca cum a facut cosuletul si cum nu s-a rupt in momentul in care l-a transferat
Parmezanul crocant este facut ca aici: http://www.la-baguette.ro/retete-culinare/garnituri/parmezan-crocant-la-cuptor.htm Apoi, cand l-a scos din cuptor, inainte sa se raceasca, a desprins fiecare fasie de parmezan si a pus-o pe un pahar, dand astfel forma rotunda. Cand s-a racit si s-a intarit, l-a desprins fara probleme. Parmezanul crocant poate sa insoteasca mai multe preparate, este gustos si orneaza frumos.