Bruschete cu rosii, mozzarella si smantana
Aseara Ionut m-a rasfatat cu niste bruschete delicioase – o reteta noua. Sunt foarte, foarte bune, usor de facut si va recomand sa le incercati cu incredere.
Iata de ce avem nevoie:
Cateva felii de paine prajita
125 gr. mozzarella
50 ml smantana pentru gatit
1 mana de rosii cherry sau 2 rosii medii
lamaie (coaja+zeama)
sare
piper
3-4 frunze de busuioc
1/2 ardei iute proaspat
ulei de masline
1 catel de usturoi
Si iata cum le-a facut:
Smantana se amesteca intr-un castronel cu zeama de la 1/2 lamaie, 2 linguri ulei de masline, sare, piper. Mozzarella se taie felii care se intind pe o farfurie. Peste mozzarella se toarna smantana pregatita anterior, apoi se presara deasupra putina coaja de lamaie rasa finut, busuiocul si ardeiul iute tocate.
Rosiile se taie jumatati daca sunt cherry sau felii daca sunt normale.
Feliile de paine se prajesc si cat sunt inca calde, se freaca usor cu un catel de usturoi taiat in doua.
Pe feliile astfel pregatite se pun bucatile de mozzarella cu smantana, apoi se aranjeaza rosiile si totul se strupeste cu niste ulei de masline. Se presara putin piper proaspat macinat si sunt gata.
Noi le-am servit cu un pahar de vin rosu si ne-am amintit de vara si de rosiile noastre gustoase din gradina…