Tarta sarata cu spanac si branza Camembert
Va propun o reteta de tarta sarata, care poate fi servita ca fel pricipal sau poate imbogati o masa festiva. Se realizeaza usor si este delicioasa! Merge foarte bine cu anotimpul care s-a instalat deja, pentru ca este bogata si satioasa. Mai demult eu am mai prezentat o reteta de Tarta cu Camembert, insa facuta cu aluat fraged. Reteta este aici, poate va inspira – este foarte buna si rafinata.
Dar sa ne intoarcem la oile noastre – Tarta cu spanac si Camembert. Iata de ce avem nevoie:
1 pachet de foietaj (noi am folosit marca Morarita – pachetul este mai mare si am pus doar jumatate)
200 ml smantana
1 rotita de branza Camembert (daca nu aveti, puteti renunta la Camembert)
200-250 gr spanac congelat si tocat (am pus spanac congelat de mine din gradina proprie, insa se poate folosi si din comert sau proaspat. Oricum, spanacul congelat a fost fiert putin inainte de a fi pus la congelator, asa ca daca il folositi proaspat, trebuie fiert 2-3 minute si scos in apa cu gheata, ca sa isi pastreze culoarea). Bineinteles, inainte de a fi pus in tarta, spanacul se decongeleaza intr-o strecuratoare.
2 oua
o mana de parmezan ras
200 gr bacon feliat subtire si tocat
unt
ulei de masline
Foietajul se intinde cu sucitorul, apoi se aseaza in tava rotunda pentru tarta unsa in prealabil cu unt. Daca tava este creata pe margini, aluatul se apasa usor ca sa ia forma tavii, apoi se unge cu putin unt. Deasupra primului strat de foietaj se mai pune inca un strat, exact in acelasi mod.
Baconul se prajeste intr-o tigaie si apoi se pune in tava, deasupra aluatului de tarta, formand primul strat. Daca doriti sa faceti o tarta vegetariana, puteti renunta la bacon.
Intr-un castron se bat ouale, se adauga smantana, spanacul, parmezanul ras si se amesteca. Se toarna compozitia rezultata peste bacon. Deasupra se aranjeaza felii subtiri de Camembert, taiata ca in pozele mele. Se stropeste cu putin ulei de masline.
Tarta astfel facuta se introduce in cuptorul incins in prealabil la 180 grade C. Se lasa aprox.40 de minute, pana se rumeneste. Va iesi o tarta pufoasa.
Se serveste calduta sau rece. Neaparat cu un pahar de vin alaturi. Daca va ramane si pentru a doua zi, este buna cu iaurt.
PS Tarta care o “insoteste” pe cea descrisa de mine mai sus, este tot o tarta sarata, facuta cu foi de placinta si rosii. O sa va povestesc candva si reteta ei.
Vinul e in pahar, ar trebui sa-mi arunci o felie de tarta In sanatatea voastra !
Vine, vine! Ti-as trimite cu drag, Dani! Multumesc pentru urare!
Tare bune trebuie sa fie. Eu folosesc cam aceleasi ingrediente si fac un soi de chec. Bine ca te-ai gandit si la noi cu asa reteta
Sunt bune, chiar in weekend-ul asta mai facem o tarta cu spanac, aceeasi reteta. Imi place ca dupa ce consumam imediat din ea, mai ramane si mai poti ciuguli.