Salata de ceapa cu nuci si branza
Aceasta este o salata pe care noi o servim seara, atunci cand vrem sa mancam ceva usor.
Avem nevoie de:
Salata verde de diferite soiuri
cateva nuci prajite usor intr-o tigaie
putina mozzarella
1 ceapa mijlocie taiata felii subtiri
2 linguri otet de vin
sare
piper
ulei de masline
fulgi de parmezan
Pentru dressing: smantana, piper, ulei de masline, zeama de lamaie si sare dupa gust. Toate se amesteca bine intr-un castronel.
Ceapa taiata felii se marineaza cateva minute in putin otet de vin.
Apoi pe un platou se aseaza salata (sarata usor in prealabil), se presara ceapa, nucile si mozzarella rupta bucati. Deasupra se stropeste cu dressing-ul facut anterior, si se presara fulgii de parmezan si piper proaspat ras, eventual si cativa stropi de ulei de masline.
Se serveste ca atare, daca doriti cu o felie de paine prajita si cu un pahar de vin alb.
De cind sint in Grecia, m-am obisnuit si eu la salata verde cu ceapa, dar cu ceapa verde. Toate taiate marunt si pe deasupra ulei si suc de lamiie si marar proaspat. E cea mai simpla salata. Si mie imi place cu brinza, daca se poate, cit mai picanta, eventual de capra, putin prajita la grill …
Salata sa fie, ca e tare buna !
Aaaa, tu stai in Grecia? Nu am stiut – dragut! Si ai gradina acolo? In legatura cu salata, sotul meu (ca a lui este reteta) a spus ca poate fi facuta si cu ceapa verde, sau combinata. Daca iti place atat de tare salata, imi inchipui ca si cultivi multa salata. Si de multe feluri. La noi in tara din pacate nu exista obiceiul (obligatoriu in alte tari) de a servi felurile de mancare impreuna cu salata. Sau ca aperitiv. Dar cred ca ne mai educam si noi in sensul asta incet-incet. E loc de mai bine in domeniul alimentar in ceea ce ne priveste – ca popor per ansamblu. Salutari din Constanta!
Stau in grecia de 16 ani. Gradina insa, e doar in a patra primavara
Aici se serveste salata cu orice si e prima care se pune pe masa. Cu frunzele de laptuci facem si fricasse ( numele e frantuzesc, dar reteta e grecesca 100 % )- cu carne de miel, ceapa verde si la sfirsit un sos de oua proaspete si multa lamiie. E ca un papricas verde . De multe ori pastrez la congelator frunzele de salata pentru felul asta de mincare. Vara laptucile nu prea rezista in gradina, ne orientam spre alte verdeturi.
Dupa ce ti-am raspuns data trecuta am vazut ca de fapt ai si blog – mai mult, il si vizitasem si mi-a placut, motiv pentru care am pus si legatura catre tine din prima pagina. Doar ca nu asociasem numele Dani cu Jurnaldegradina. Imi plac mult fotografiile tale, cred ca ai un aparat bun. In legatura cu salatele, si eu pun in gradina mea fel si fel – mi-am cumparat si din Franta niste seminte de salata de toamna si am pus anul trecut – acoperita, salata a tinut toata iarna. Incerc tot ce gasesc, din pacate pe piata noastra oferta este foarte rastransa – 2-3 feluri si alea destul de proaste, dar ma mai salvez in concedii. Obligatoriu vizitam piete sau magazine de profil. Voi incerca si retetele tale de pe blog, mi-a facut cu ochiul dulceata de portocale – arata asa de dragut!
Si eu adun seminte in concediu. Daca vrei, am doua soiuri de vara, cumparate in Italia anul trecut si sint multe seminte in plicuri, iti pot trimite.
Merci de link. Tu esti la mine in blogroll, de cind te-am descoperit. Avem multe in comun, Andreea. Si sotul meu gateste, dar nu asa rafinat ca Ionut .
Da, bineinteles ca vreau, insa tin sa iti dau ceva la schimb – ce ai nevoie? Da, m-am gasit si eu pe pagina ta, multumesc. Multumesc si din partea lui Ionut, o sa se bucure cand o sa ii spun. In legatura cu supa asta, incearc-o cu incredere, este foarte buna – o sa pun si poze un pic mai tarziu. Te pup!
Aduna tu seminte de la plantutele tale si imi trimiti mai incolo, o sa vedem la toamna, acum am deja programat ce pun in gradina. Daca vad ceva la tine, iti scriu ce-mi place. Poti sa-mi trimiti un mail cu adresa ta ? Ca sa ajunga semintele in timp util.