Reteta noastra de ciorba de miel

Mama mea este experta in ciorba de miel, iar noi facem aceasta reteta atat de Paste cat si ori de cate ori cumparam cate un miel. Folosim la ea capatana si sira spinarii si punem multa ceapa verde, smantana si leustean. Daca avem (daca ne raman de la drob) punem si cateva maruntaie, care sunt foarte gustoase in ciorba. O acrim cu bors, dar daca adaugam si niste zeama de lamaie, capata o aroma si mai buna.
Iata cum procedam:
Sira spinarii o portionam si o punem la fiert impreuna cu capatana intr-o oala mai incapatoare. Adunam spuma de cateva ori, apoi punem putina sare si o lingura de ulei si lasam sa fiarba 40-50 de minute, pana cand carnea s-a inmuiat.
Atunci adaugam 2-3 morcovi tocati si o felie de radacina de telina tocata si ea. Lasam sa fiarba putin, dupa care punem 4 legaturi de ceapa verde tocata mai mare. Lasam sa fiarba inca 5 minute, pana cand se inmoaie ceapa.
Atunci saram si acrim ciorba cu bors si/sau zeama de lamaie – noua ne place mai acrisoara, nu stiu voua.
Tragem oala de pe foc si pregatim smantana. Intr-un castronel amestecam 2 galbenusuri de ou cu 200 gr smantana de gatit, apoi adaugam peste ele un polonic de ciorba fierbinte, amestecam si tot continutul castronelului il turnam peste ciorba.
Presaram deasupra niste leustean tocat.
Daca avem si maruntaie, le fierbem separat si le adaugam in ciorba tocate bucati la final, dupa ce punem ceapa.
Cam asta e. Simplu, nu?
PS Ceapa verde este atat de buna in aceasta ciorba, incat ma intreb de ce nu folosim ceapa verde in toate ciorbele?