Reteta de curry de pui
Deoarece in weekend Ionut a gatit, la cererea mea, minunatul Curry de pui, m-am gandit cu aceasta ocazie sa va impartasesc si voua reteta lui. Am mai facut referire la ea, insa niciodata nu am explicat exact ce si cum. Oricum, este o mancare delicioasa, pe care o recomand tuturor, si in special celor carora le place gustul picant de ardei iute. Pentru cei care stiu, aceasta reteta este o combinatie intre Tikka Masala si Vindaloo – practic este folosita pasta de Vindaloo, iar celelalte ingrediente sunt de la Tikka Masala.
Iata lista de ingrediente:
Pentru pasta de curry:
4 cuisoare, 2 lingurite seminte de coriandru, 1 lingurita de piper boabe – acestea se prajesc usor intr-o tigaie
1 bucata de ghimbir de marimea degetului mare
2 ardei iuti rosii uscati
2 ardei iuti proaspeti
2 linguri pasta de bulion
4 linguri ulei de masline
1 cubulet de unt
1 legatura mica de patrunjel
1 lingura de amestec de condimente curry
sare
Alte ingrediente:
1 kg piept de pui dezosat taiat feliute (noi am folosit muschiulet de piept de pui)
1 ardei iute rosu proaspat
1 bucata de ghimbir mica
1 legatura de patrunjel
2 cepe rosii de marime medie
400 ml lapte de cocos (la cutie)
1 conserva de 400 gr rosii in bulion
ulei de masline
sare
Pentru servire: Iaurt gras si orez fiert
Pasta de curry se face astfel: Ingredientele care s-au prajit usor se pun in blender si se toaca pana devin pulbere. Peste ele se adauga restul de ingrediente – ghimbirul curatat si taiat felii, patrunjelul tocat, ardeii curatati de seminte si taiati felii, sare, ulei de masline, condimente curry si bulionul. Se mixeaza impreuna pana devin o pasta omogena.
Ceapa taiata felii subtiri, impreuna cu ghimbirul taiat feliute si cu ardeiul iute tocat se calesc 10-15 minute la foc mic intr-o craticioara, in ulei de masline si putin unt topit. Se acopera vasul si se amesteca din cand in cand. Se adauga pieptul de pui taiat fasii, pasta de curry facuta anterior si se amesteca bine, astfel incat bucatile de carne sa se acopere de pasta. Se adauga conserva de rosii (maruntite), laptele de cocos si apa cat sa acopere carnea si se lasa la fiert 20-30 de minute, pana cand se fierbe carnea.
La final se presara patrunjel tocat.
Se serveste impreuna cu orez fiert si cateva linguri de iaurt rece. Combinatia de sos picant, cu orez si iaurt este una dintre cele mai fericite, dupa parerea mea. Incercati reteta cu incredere si nu va speriati de numarul mare de ingrediente, pentru ca toate se gasesc la supermarket.
Da da daaaaaaaaaaaaaa!! Mancarea Cea Bunaa!!
Fomica poftica..