Recolte tarzii

24 Noi, 2014 by

Recolte tarzii

Va spuneam zilele trecute despre cum se prezinta gradina la sfarsit de toamna si inceput de iarna. Va arat acum si ultimele recolte adunate din ea de mama, acum vreo 10 zile. Noroc cu ea, ca mai are energie si vointa sa iasa in frig si sa se mai ocupe de gradina. Eu una, am intrat la hibernare si astept primavara.
A iesit afara cu un cos, cum facem zilnic, vara, si a venit in casa cu ultimele buchete de conopida, spanac, sfecla rosie si cea dungata, pastarnaci si gulii. Conopida a fost rupta buchetele mici si pusa la congelator, spanacul a fost oparit si pus tot acolo, pastarnacii si sfecla au fost pusi la pastrat in magazie, guliile au fost mancate pe loc. Feliute subtiri, cu sare.
In ultima vreme am descoperit o noua modalitate de a manca sfecla rosie – Cruda, taiata suvite subtiri si amestecata intr-un bol cu salata verde. Stropite toate cu o vinegreta din ulei de masline si lamaie (3 parti ulei, 1 parte lamaie, un praf de sare si amestecate impreuna pana formeaza un sos). Sfecla coloreaza frumos salata si aduce un plus de vitamine. Incercati si voi!
Cam atat. Astea sunt recoltele tarzii din Gradina lui Ardei. Pana la primavara, ne vom auzi mai mult cu alte subiecte.

Conopida mov, atractia gradinii anul astaBuchetelAlte radacinoaseSfecla dungataSi gulia dulce si crocantaCuloriFragedaInainte de a fi puse la congelatorSe poarta mov...

Alte Articole

17 Comentarii

  1. Tiii, da ce bine arata toate, mi-ai facut pofta de o salata de cruditati :)

  2. Eu credeam ca conopida aia mov e toata mov, dar acum vad la tine mai bine ca de fapt ea e mov doar la suprafata :)

    • Andreea
      Andreea

      Asa e, mov e doar “floarea”. Dar e frumusica, nu?

      • Am vazut poze si cu conopida verde si portocalie, oare tot doar la suprafata o fi asa colorata?

      • Andreea
        Andreea

        Nu am stiut ca exista. Pai trebuie sa cautam seminte, ce mai! Ca sa vedem pe viu! :) Intelegi deci ca raspunsul la intrebarea ta e – habar n-am! :) Dar vom vedea!

  3. Am ramas privind la conoopida. Tare mult imi place soiul asta colorat :) Sa incerci si conopida cruda, tocata marunt si amestecata cu iaurt, usturoi, putina maioneza sau mustar, lamaie, ulei si sare/piper. Sfecla am gustat-o pana acum doar fiarta sau coapta, dar o sa incerc si varianta ta :)

    • Andreea
      Andreea

      Ti-as fi trimis niste seminte, dar nu mai am, trebuie si eu sa mai caut. Am avut un plic luat anul trecut din Franta, cu seminte de conopida galbena si mov, dar nu mi-a iesit niciuna galbena – toate au fost mov. La final conopida a facut si niste teci cu seminte, dar a venit frigul si nu s-au copt. O sa incerc reteta ta negresit. Facem ceva asemanator cu broccoli, deci cred ca va fi asemanatoare. Cand am taiat conopida asta, o parte am mancat-o pe loc, cruda.

  4. Buna seara, ce bine arata toate, o gramada de vitamine pentru o dieta lejera si detoxifiere. O seara minunata si o saptamana linistita.

    • Andreea
      Andreea

      Saptamana trecuta scriam despre gradina verde, acum e alba-alba. A venit parca prea repede…

  5. Ce frumoasa e conopida!Eu pana acum nu am reusit sa cresc conopida , nici macar brocoli , ca sa iasa buchetul mare, asa cum sunt ele cunoscute din piata sau din magazin.Trebuie sa existe vreun secret pe care eu nu il cunosc sau poate conditiile de clima de la noi nu ii sunt prielnice acestei culturi. Si ridiche din asta cu radacina rozalie am incercat sa cresc si a fost buna numai sa faca samanta, nu radacini :) .

    • Andreea
      Andreea

      Am raspuns mai jos cum am procedat cu conopida. Si pe mine m-a mirat ca a facut asa o capatana mare – a crescut mult pe la sfarsitul lui septembrie, pana atunci buchetelele erau micute. Poate o fi vorba de clima, cum spui si tu. In ceea ce priveste sfecla aia roz, cred ca nu a crescut pentru ca nu o fi fost afanat pamantul, ca in general e foarte rezistenta si creste fara mare bataie de cap. Poate ii trebuie solului, acolo unde pui radacinoase, un amestec cu nisip de rau.

  6. paduraru cristina

    superba conopida…cand ai timp scrie cum ai ingrijito …de la stadiul de seminte …eu nu reusesc sa le cresc

    • Andreea
      Andreea

      Simplu – am pus seminte direct in gradina, asa cum scria si pe plic. Cand a rasarit si crescut cam de 5 cm, am rarit-o. In rest, nu i-am facut nimic special. Se uda des, asa ca varza. Si cam atat.

  7. MihaelaT

    Mov, a spus cineva ceva de mov?!:)
    Si acum lasand gluma la o parte, desi conopida nu este leguma mea favorita, pe cea pe care ai pus-o tu in gradina, i-as face un tablou la cewe – atat de frumoasa este!
    In schimb, feliutele de gulii cu sare imi plac si mie foarte mult. Si sfecla rosie cruda am incercat-o si eu in salata. E foarte buna!
    Dar, voi incerca si conopida cruda in varianta descrisa de Dani. Suna bine. :) Toate cele bune, Andreea!

    • Andreea
      Andreea

      Stiam ca voi aprinde niste pasiuni cu buchetelele mele mov si banuiam si pe cine voi “lovi”… Te-am asteptat in vizita :) Special pentru tine, draga mea Mihaela! Mov – mult mov! :)

  8. Mihaela T

    Multumesc frumos, Andreea!
    Esti o draguta ca intotdeauna.

    Te imbratisez cu drag,
    Mihaela

Lasă un răspuns către Dani Anulează răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *