Pizza fritta

7 Dec, 2011 by

Pizza fritta

Pizza fritta este practic pizza prajita in ulei de masline. Este buna si usor de preparat. Este frumos daca la prepararea ei participa mai multe persoane, fiecare sa-si faca pizza lui (in fine, mai multe, deoarece sunt micute si ca sa te saturi trebuie sa mananci 3-4 bucati).

Deci, sa incepem cu ingredientele:
Pentru sosul de rosii: 1 cutie rosii in suc (Cirio), 1 legatura mare de busuioc proaspat, sare, ulei de masline, piper, 1 catel de usturoi.

Pentru umplutura: 1 folie de prosciuto sau altfel de sunca uscata, taiata subtire, o mana de masline, 250 gr mozzarella proaspata, parmezan. Noi folosim doar 3-4 ingrediente, veti vedea ca iese mai buna  asa, decat daca amestecati mai multe, insa puteti folosi de exemplu in loc de masline, felii subtiri de dovlecel, sau porumb, feliute de carnat picant…Dar neaparat mozzarella, parmezan si sos. Restul, tine de imaginatia si poftele fiecaruia.

Pentru aluat: 700 gr faina, 350 ml apa calda, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de zahar,1 lingura ulei de masline, 2 pliculete cu drojdie uscata. Cantitatile de faina si apa sunt aproximative, trebuie sa iasa un aluat destul de tare si elastic, sa nu se lipeasca de maini sau de masa. Se amesteca faina cu sarea, zaharul si drojdia, apoi se adauga apa calduta si uleiul de masline. Se framanta aluatul bine, si se mai adauga apa sau faina daca este nevoie. La final, se ia aluatul in maini si se tranteste cu putere de masa de cateva ori. Poate fi si un fel de terapie pentru relaxarea nervilor…
Apoi se pune aluatul intr-un castron, se cresteaza in forma de cruce cu un cutit ascutit, se acopera castronul cu folie de plastic si se lasa la crescut 15-20 de minute.

Sosul de pizza – puteti sa il folositi la orice fel de pizza, veti vedea ca este delicios, si odata folosit pizza dumneavoastra va avea alt gust.
Deci, se toaca un catel de usturoi marunt si se pune pe foc (mic) intr-o craticioara cu 2 linguri de ulei de masline. Se lasa 2-3 minute sa se caleasca, amestecand mereu. Apoi se adauga rosiile tocate cu tot cu sosul in care au stat si se acopera cratita cu un capac. Se pune si busuiocul tocat mare, un praf de sare, piper si se lasa la foc mic app 20 de minute, amestecand din cand in cand, ca sa nu se arda.
Se raceste inainte de a-l intinde pe aluat.

Din aluatul facut se intinde o foaie groasa de app 4 mm si se decupeaza din ea, cu o forma (cana, castron) cercuri cu un diametru de 15 cm. Fiecare pizza astfel formata se unge cu sos de rosii, apoi se umple cu bucatele de mozzarella, bucati de prosciuto, masline tocate, sau orice alte ingrediente doriti. Se presara deasupra fulgi de parmezan proaspat ras, se pipereaza. Marginile fiecarei pizze se intorc in sus un pic, cu degetele. Astfel facute, se iau cu o paleta si se pun intr-o tigaie cu ulei de masline (cam un deget de ulei) incins si se tin 2 minute, pana cand se rumenesc putin. Se scot apoi pe niste servete de bucatarie din hartie, se pun intr-o tava (sau pe un grilaj) si se baga in cuptorul incins pentru inca un minut, pana cand se topeste parmezanul.
Sunt bune fierbinti, dar si reci, a doua zi

Alte Articole

Comenteaza Articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *