Desert cu bezea – Pavlova cu banane si fructul pasiunii

2 Apr, 2012 by

Desert cu bezea – Pavlova cu banane si fructul pasiunii

O sa va spun acum reteta unei dintre prajiturile mele preferate – Pavlova cu banane si fructul pasiunii. De fapt mie imi plac cam toate deserturile cu bezea, recunosc. Dar aceasta este minunata! La fel noi mai facem si Pavlova cu fructe de padure, o alta bunatate, insa despre asta o sa va spun cu alta ocazie. Prajitura prezentata mai jos puteti sa o faceti si pentru o masa festiva, pentru ca in plus este si frumoasa si seamana cu un tort.
Mie mi-a facut Ionut Pavlova duminica, cand eu eram in camera de rasaduri cu pamantul peste tot – ca o rasplata pentru stradania mea. A fost ajutat si de sora mea, Beti. Pozele le-am facut cu telefonul, ca mi s-a descarcat acumulatorul de la aparat si am ratacit incarcatorul. Dar cred ca au iesit bine si asa.
De ce avem nevoie?
Pentru bezea: 6 albusuri si 300 gr zahar tos (mai fin)
Alte ingrediente: 2 banane, 3 fructul pasiunii, coaja de la o lamaie, 2 cutii mici de frisca, menta proaspata pentru ornat.

In primul rand, bateti cu mixerul (sau cu telul) cele 6 albusuri pana cand devin o spuma tare-tare, astfel incat daca intoarceti vasul cu capul in jos, spuma sa nu cada – testul este obligatoriu! Apoi, treptat, adaugati zaharul putin cate putin si mai bateti 7-8 minute.
Intre timp tapetati doua tavi rotunde cu diametrul de aprox 20 cm (puteti folosi si tigai fara coada) cu hartie cerata, iar cuptorul trebuie incins in prealabil la 150 gr C (la foc mic).
Bezeaua se imparte in doua si se pune in tavi – nu o neteziti, lasati-o asa, mai in dezordine – mai mult, la una dintre ele faceti niste moturi cu ajutorul unei furculite.
Bagati cele doua tavi in cuptorul incins in prealabil (daca aveti cuptorul mai mic, faceti bezeaua si coaceti-o in doua transe) si lasati la foc mic cam 40-45 minute, pana cand bezeaua se intareste la exterior. Pentru Pavlova, bezeaua trebuie sa fie crocanta la exterior si moale si pufoasa in interior.
Se scot cele doua tavi, se lasa sa se raceasca, apoi, pe un platou rotund se monteaza prajitura. Am uitat – bateti si frisca!
Se pune unul dintre cele doua blaturi de bezea (cel fara moturi) pe platou, iar deasupra lui se pune un strat de frisca, apoi se aranjeaza uniform un strat de felii de banane, iar deasupra lor se imprastie continutul celor trei fructul pasiunii.
Se acopera totul cu celalalt blat din bezea si se orneaza cu frunze de menta proaspata si cu coaja de lamaie rasa fin.
Este buna si imediat facuta, insa este mai buna daca o lasati o ora-doua la frigider. Se serveste taiata felii, ca cele de tort.
Incercati-o, o sa va placa!
Pavlova cu banane, fructul pasiunii si menta proaspataFrisca, felii de banane si pulpa de fructul pasiuniiPavlova cu moturi pe acoperis

Alte Articole

14 Comentarii

  1. M.

    Bun sotul tau la casa omului..

  2. Of, ce-mi place si mie bezeaua ! Da, parca n-as indrazni sa ma apuc de asa o minune …

    • Andreea
      andreea

      Este simplu de facut, partea cea mai dificila este bezeaua, iar orice alte informatii ai nevoie ti le putem da. Este o reteta care iti va lua cel mult 30 de minute + timpul de coacere, iar familia ta o va adora, sunt sigura. Daca vrei sa faci o bezea buna, Ionut a scris si un articol pe http://www.la-baguette.ro despre asta:
      http://www.la-baguette.ro/articole-si-sfaturi/sfaturi-in-bucatarie/secretul-pentru-o-bezea-perfecta,-reteta-de-baza.htm
      Poza de la articol este Pavlova noastra cu fructe de padure.

      • O sa incerc dupa Paste, poate cu primele capsuni din gradina. Mama face un tort minunat de bezea, cu crema de cafea si bunica era specialista la bezele cu nuca … Trebuie sa invat si eu !

      • Andreea
        andreea

        Da, si mie imi plac prajiturile facute de mama, care, chiar daca nu sunt sofisticate, imi amintesc de copilarie. Chiar acum vreo doua saptamani mi-a facut o prajitura cu gem si bezea – i-am spus: Vreau prajitura din aia cum ne faceai tu, cu gem – si mi-a facut si a fost foarte buna. In legatura cu Pavlova, intr-adevar, cea cu fructe de padure (sau doar cu capsune) este si preferata mea. Mai poti face cu piersici, pere si orice alte fructe crezi ca se potrivesc (noi nu am incercat decat astea doua, dar imi inchipui ca merg si alte combinatii). Neaparat insa, pune si cateva frunze de menta. Astept vesti dupa ce o incerci.

  3. Arata minunat

  4. elefterescu maria

    arata taree bineee

  5. elefterescu maria

    daca nu-i secret, as vrea reteta “pavlova cu fructe de padure”

    • Andreea
      andreea

      Pavlova cu fruncte de padure se face in linii mari astfel – se coace o singura forma de bezea, tot rotunda. Se orneaza deasupra cu frisca, apoi se presara pe ea fructele rosii (capsuni taiate felii, zmeura, afine, mure intregi… – poti sa pui si doar capsuni), alune prajite taiate bucati, frunze de menta proaspata. Uneori noi o stropim si cu niste caramel. Poze cu ea gasesti printre fotografiile din articolul Aranjamente de toamna Arata bine, nu? Daca le incerci, astept impresii.

      • elefterescu maria

        am facut deja o reteta de la tine, “rulouri din piept cu bakon” delicioase si nu pot sa spun cat de aspectuoase sunt, acum vad cand am timp pt “pavlova”, fie cu banane, fie cu capsune, apoi iti scriu
        toate bune

      • Andreea
        andreea

        Buna, Maria! Ma bucur ca ai incercat reteta si ca ti-a placut. Astept vesti si despre Pavlova. Poti sa o faci de Paste, daca mai ai spatiu pentru ea in frigider. :) Oricum, iti garantez ca se consuma repede. Cu drag, Andreea

Lasă un răspuns către andreea Anulează răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *