Minunatul sandwich cu pui la gratar si castraveciori murati
Acest sandwich este inventia lui Ionut. Este foarte bun – pieptul de pui la gratar merge foarte bine cu maioneza cu usturoi si cu castraveciorii murati. Incercati-l si sunt sigura ca o sa va placa.
Ingrediente pentru 3-4 persoane:
piept de pui dezosat (2 buc)
5-6 castraveti murati
8-10 rosii cherry sau 2 rosii normale
boia de ardei dulce
piper
sare
cimbru uscat
felii subtiri de paine (cate 2 pentru fiecare sandwich)
Maioneza cu usturoi facuta din 2 galbenusuri, ulei, 2 lingurite de mustar, sare, 1-2 catei de usturoi, zeama de lamaie
Iata cum se face. Dureaza cam 30 de minute prepararea lui, dar merita.
Pieptul de pui se taie fasii, se pune intr-un castron si se condimenteaza bine cu sare, piper macinat, boia de ardei dulce si cimbru uscat. Se amesteca pana cand condimentele vor acoperi bucatile de pui pe toate partile. Carnea trebuie sa fie de culoare portocalie de la boia.
Apoi fasiile de carne se pun pe un gratar bine incins. Se intorc din cand in cand, astfel incat sa se faca bine pe toate partile.
Intre timp, pregatiti celelalte ingrediente pentru sanwich: Pe un tocator se taie felii subtiri castravetii murati si rosiile cherry. Maioneza se pregateste ca orice maioneza, doar ca se pune in ea usturoi tocat si zeama de lamaie. Ea trebuie sa fie putin acrisoara. Carnea fripta se lasa putin sa se raceasca, apoi se toaca, ca in fotografiile de mai jos.
Apoi se monteaza sandwich-urile asa: Feliile de paine se grupeaza doua cate doua si se ung toate cu maioneza pe cate o parte. Pe una dintre felii, peste maioneza se pune un strat de carne de pui tocata, deasupra se aranjeaza feliile de castraveti, peste care se pun feliile de rosii. Peste toate se pune cea de-a doua felie de paine si se apasa usor cu palma. Daca feliile de paine sunt mari, se taie sandwich-ul in doua.
Este bun servit imediat, dar si mai tarziu. Alaturi de el se impune o cola sau o bere rece.
De tinut minte ! Merge si cu resturi de friptura …
Exact! Se poate folosi pieptul ramas de la vreo friptura de pui facuta la cuptor, la fel friptura de vita la cuptor insa as inlocui rosiile cu niste mustar dijon sau hrean…Sau exact aceeasi reteta, doar ca in loc de pui poti folosi creveti fierti decorticati si tocati.
Arata excelent. Eu fac ceva in genul asta,dar fara maioneza,doar cu usturoi,in baghete pe care le stropesc cu putina apa si le bag 5 minute in cuptorul incins.Sunt dementiale…………pentru silueta nu mai zic
Pentru silueta incearca si cu maioneza… Si cum faci cu usturoiul, freci painea cu el?