Meniul nostru de Craciun – Partea 1 – Pregatirile

12 Ian, 2012 by

Meniul nostru de Craciun – Partea 1 – Pregatirile

Stiu ca a trecut Craciunul de ceva vreme, dar pana astazi nu am avut timp sa scriu. Am facut doar niste ciorne la vremea respectiva cu retetele, ca sa nu le uit, insa acum o sa va spun cum am pregatit noi Masa de Craciun – pentru aducere aminte, pentru ca a fost foarte dragut, participand cu totii la prepararea si aranjarea mesei…Toti, adica noi, familia – eu, Ionut, cele doua surori mai mici ale mele, bunica si mama. Si sper ca meniul nostru sa va inspire pentru o viitoare masa festiva.
Deci, sa incepem cu inceputul… Pe data de 24 dimineata am facut cozonacii in ritm de colinde, apoi sarmele (le-am facut pentru zilele urmatoare, nu pentru masa de Craciun – sa fie), bezele pentru desert, supa crema de morcovi, iar seara am inceput pregatirea fripturii de gasca – aceasta se face de pe o zi pe alta, adica azi incepi si maine desavarsesti. Cam atat pentru 24, este adevarat ca nu am stat chiar toata ziua in bucatarie, cum faceam in alti ani, insa acum am ales (de fapt Ionut a ales, eu doar am aprobat) un meniu mai usor, fara carnuri grele si maioneza. Ne-am propus de la inceput sa inlaturam carnea de porc din meniu, si asa ne-am gandit la gasca. Am cumparat din sat pe data de 23 decembrie o gasca (bineinteles, taiata si curatata atunci) – la noi se vinde gasca cu 40 Lei/bucata, la care adaugi 5-10 Lei pentru taiat si curatat, deci pana la urma este si ieftina. Si am facut astfel Gasca la cuptor cu piure de cartofi cu parmezan – asta pentru felul principal.
La aperitiv am servit Turn de somon fume cu salata verde si incre de Manciuria (suna cam pretentios, stiu, dar asa si este) – o reteta inventata de Ionut, apoi Supa crema de morcovi cu creveti si Friptura de gasca cu piure, despre care v-am spus deja. Am avut si desert, un gen de Pavlova cu fructe de padure, insa trebuia ornata atunci, iar noi oricum nu mai puteam manca, asa ca am lasat desertul pentru a doua zi.
Iar masa am aranjat-o frumos, spun eu, asa cum se vede si in fotografiile de mai jos. La noi in familie este foarte important ca masa, odata pusa, sa arate frumos, la fel mancarea din farfurie, tacamurile, paharele. Cu atat mai mult fiind vorba de o masa festiva.
Masa noastra a aratat asa, iar retetele detaliate le veti gasi la Meniul nostru de Craciun – Partea a 2-a, Partea a 3-a etc.
Cum Craciunul a trecut si a trecut si Anul Nou, va urez tuturor un an plin de bucurii!
Masa de Craciun aranjataServete din bumbac pe farfurieMasa noastra de CraciunAperitivul cu somon si icre rosiiTurn de somon cu salata verde si icre de ManciuriaMasa cu bunica si bradul in fundal

Alte Articole

Comenteaza Articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *