Meniu festiv de weekend

1 Iul, 2012 by

Meniu festiv de weekend

Acum doua saptamani a fost ziua de nastere a bunicii mele despre care v-am mai spus, Mama Lela. Dupa ce am sarbatorit vineri la un restaurant, in weekend am gandit un meniu un pic deosebit. Am gandit – adica Ionut a gandit si executat meniul. Noi am ajutat. Si degustata – tot, si de multe ori. Si apoi am mancat, bineinteles. Totul a fost foarte bun.
Iata din ce s-a compus meniul nostru din weekend:

Curry indian din pui servit cu orez si iaurt - este a doua oara cand gateste asa ceva. Este absolut minunat – cu sofran, chimen, ardei iute uscat si proaspat, seminte de coriandru, ghimbir, lapte de cocos, seminte de fenicul, seminte de schinduf, rosii, patrunjel, ceapa… Semintele se prajesc usor, ca sa le iasa aroma, apoi se piseaza in mojar si se amensteca cu ghimbir, ardei iute, ulei de masline si sofran si se amesteca pana formeaza o pasta – pasta de curry. Se gateste apoi puiul cu restul de ingrediente si aceasta pasta, se pune laptele de cocos…Este o mancare foarte aromata si iute si de aceea se serveste cu orez fiert si iaurt cremos si rece.
Minunata friptura de miel la cuptor a lui Ionut, cu cartofi si morcovi zdrobiti si sos - carnea este suculenta, moale si plina de sosul format de ea, cu vin, cimbru, rozmarin si usturoi. Ti se topeste in gura. Am mancat miel in multe locuri, insa nicaieri nu este friptura la cuptor atat de buna ca cea facuta de Ionut. Parol! 
Curry cu puiFriptura de miel la cuptor, cu ierburi si cartofi zdrobitiFriptura de miel este suculenta si se potriveste cu acesti cartofi
Pentru desert, prajitura de ciocolata lipicioasa cu inghetata de vanilie, menta, capsune si coacaze negre. Si creme brulee cu bezea si capsune. Iar gustarea de duminica seara – grisine cu parmezan.
Prajitura de ciocolata cu inghetata de vanilie si fructe rosiiFructe rosii adunate din gradina acompanieaza aceste desertCreme brulee cu bezea si capsuneCreme brulee cu zahar brun caramelizatBezeaua cruda este doar rumenita un pic deasupraGrisine facute in casa cu parmezan

 

Alte Articole

9 Comentarii

  1. Yummy! Delicios :) O portie de Creme brulee si pentru mine va rog :)

    • Andreea
      andreea

      Te rog, pofteste la masa. Intr-adevar, a fost foarte bun.

  2. Ma crezi, ca n-am mincat curry nici macar o data ? As incerca reteta lui Ionut :) Ca sa nu mai spun, de desert …

    • Andreea
      andreea

      O sa scriu reteta detaliata pe blog zilele urmatoare – da Doamne sa am timp – asta e problema mea acum – timpul. Dar o sa te anunt. Daca iti plac mancarurile un pic picante, o sa o adori – si cu iaurt din ala bun de-al vostru….PS Mi-au sosit semintele. Imi multumesc mult-mult pentru toate. Abia astept la anu’ sa fac rasad si din semintele de rosii de la tine. O sa le numesc Rosii Dani. Si pepeni Dani.

  3. Delicii, mirosuri care razbat prin monitor…
    Zi-ne si noua “secretul” pt ca mielul sa ramana suculent si sa nu se intareasca, “sa se faca precum un cauciuc”, dupa cum bine zice cineva…

  4. Alianda

    Buuuuna searaaa!!!
    Mama!! ce bine arata! Si ce bine miroasa!!s-are un guuuust!!Deja trei sferturi de limba s-a dus pe gat in jos. Ma duc sa-mi iau inghe’…
    Creme brulee= crema de zahar ars??buuuna,buuuna rau!!!

    • Andreea
      andreea

      Buna, Alianda! I-am transmis complimentele tale lui Ionut. Creme brulee – este ca si crema de zahar ars doar ca este facuta doar din galbenusuri cu smantana, nu se pun albusurile la ea iar vasul in care de altfel se si serveste nu se tapeteaza cu zahar ars – este mai densa ca cea de zahar ars si se serveste cu zahar brun caramelizat deasupra (pentru asta al meu si-a luat o torta speciala care functioneaza cu gaz de bricheta). Este buna.

Comenteaza Articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *