Meniu de Craciun

26 Dec, 2012 by

Meniu de Craciun

Si anul acesta, ca si anul trecut, pentru masa principala din ziua de Craciun am renuntat la mancarurile traditionale. Asta nu inseamna ca la noi in casa nu s-au facut sarmale, cozonaci sau afumaturi din carne de porc. Insa le-am servit dimineata sau a doua zi.
Bineinteles, Bucatar-Sef a fost si de data asta Ionut, iar noi ceilalti am fost ajutoarele lui. Am participat toti cu cate ceva si a fost dragut.
Dar sa va spun despre meniu.
La primul fel am avut Bruschette cu spuma de somon si ricotta si Surf & turf cu tagliata de vita, creveti si reductie de rodie – o combinatie excelenta!
A urmat apoi Supa crema de dovleac servita cu otet balsamic. Despre aceasta supa am mai scris, iar reteta o gasiti aici.
Am desfacut si doua sticle de vin vechi care s-a dovedit ca proveneau din anul nasterii surorii mele mai mici, Beti – 1993. Cand le-am cumparat nu am realizat acest lucru.
Ca fel principal, am avut Pulpe de rata la cuptor servite cu piure de cartofi cu parmezan.
Iar desert – Mere calite in unt servite pe pat de biscuiti, cu inghetata de vanilie si spuma caramel facuta in casa.
Meniul s-a dovedit, dupa ce am mancat tot, ca a fost o combinatie fericita de gusturi si texturi.  Ionut al meu a fost inca o data magician.
Asta a fost meniul nostru de Craciun. Despre retete, zilele urmatoare. Acum ma duc sa mananc, ca mi s-a facut putin foame.
Masa a fost ornata cu crengute de brad1Suportul de lumanari l-am ornat cu bradSpuma de somon si ricottaSurf and turf cu muschi de vita si crevetiContributia gradinii mele la masa de CraciunPielea de rata bine rumenita este preferata mea...Si desertul servit in pahare

Alte Articole

12 Comentarii

  1. Arata grozav ! Si se asorteaza minunat culorile :) Rodia n-am folosit-o inca in sos, dar e o idee buna, trebuie sa incerc.

    • Andreea
      andreea

      Sosul de rodie este practic o reductie facuta din sucul de la doua rodii si o lingurita de zahar brun. A iesit dulce-acrisor, iar in combinatie cu vita usor facuta pe gratar si crevetii fierti si dulci – a fost super!

  2. Foarte frumos meniul :)
    Esti foarte norocoasa cu asa sot
    Felicitari!
    Totul arata foarte bine

    • Andreea
      andreea

      Multumesc. Sunt norocoasa, stiu asta. O sa ii transmit lui Ionut complimentele voastre – o sa se bucure.

  3. Ce bine arata toate!Mai ales pulpele alea de rata…mmm:)

    • Andreea
      andreea

      Au fost bune, intr-adevar. Gatite simplu – la cuptor, doar cu sare si piper, insa rumenite bine si crocante la exterior. Cand am pus masa am simtit ca ar merge si cu niste gogonele, si am taiat cateva. Despre ele am uitat sa spun…

  4. Ce bine arata, yummy. Azi am facut si eu supa de dovleac, am fost la parinti de Craciun si am primit de la un vecin un dovlecut :)

  5. Meniul vostru mi se pare ca s-ar potrivi oricarei ocazii festive, nu numai Craciunului . Arata foarte frumos si aranjamentul si aspectul bucatelor :) . Cred ca a fost si delicios.

    • Andreea
      andreea

      O sa ii transmit lui Ionut complimentele. De aranjament m-am ocupat eu, deci multumesc.

  6. Oau! Ce minunatii si cat bun gust in asezarea mesei! Bravo

    • Andreea
      Andreea

      Multumesc, Oana! De aranjarea mesei ma ocup eu, de a farfuriilor, Ionut. Sunt in castig, categoric!

Comenteaza Articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *