Felie de dulce
In acest weekend am facut impreuna cu Ionut urmatoarea prajitura – am denumit-o Prajitura cu bezea si crema de ciocolata, cu toate ca in cartea de bucate de unde ne-am inspirat era denumita altfel.
In plus fata de reteta originala, noi am adaugat fructele rosii (capsune feliate si afine intregi) si cateva frunze de menta proaspata.
Cred ca varianta facuta de noi este mai buna, deoarece dulcele ciocolatei si al bezelei a mers foarte bine cu acrisorul fructelor. Acrisor bine pot spune, dar este in afara sezonului si ne-am multumit cu ce am gasit in supermarket. Vara – e altceva!
Deci, nu o sa scriu intreaga reteta acum, dar sper ca pozele mele or sa va inspire.
Pe scurt, reteta este cam asa: doua blaturi rotunde din bezea se coc la foc mic, apoi se ung cu o crema facuta din ciocolata, unt, galbenusuri, vanilie si zahar, iar deasupra se orneaza cu fructe si frunze de menta.
Prajitura arata ca un tort si se serveste ca atare, taiata felii.
Felii de dulce pentru fiecare.
PS Sper ca erati cu stomacul plin. Celor care nu, imi cer scuze.
Am niste smochine uscate in dulapiorul biroului … dar tare-as mai pofti la o felie de dulce din asta cu bezea Sunt sigura, ca n-au mai ramas nici firimiturile din tortul vostru Arata fantastic !
Mai avem cate o felie pentru astazi, cand ne intoarcem de la munca. De la munca scriu acum, si toata ziua m-am gandit la ea. Am primit totusi de la o colega o gogoasa pudrata cu zahar si mi-am mai potolit pofta de dulce. Fetele astea si nevoile lor!
Pfua…
Am inghitit in sec si m-am intors la munca
Mama, ce bine arata
Munca – adica la serviciu? Pai cu ce te ocupi tu in timpul programului? Ca eu tocmai i-am spus lui Dani ce faceam… scriam si ma gandeam la prajitura. Si ea mi se pare ca la fel – sau o fi diferenta de fus? Asta e, se iarta ca e luni dupa duminica.
Vai cat de bine arata!
Multumesc de compliment. I l-as transmite si ei dar deja e legenda.
Arata extraordinar!
Si oricum, bezeaua in toate formele ei ramane desertul preferat. Pentru mine.
Pe aceasta cale ii multumesc lui İonut ca m-a invatat sa fac bezea buna.
Si foarte bine arata in vasul cu capac!
Pup!
Sunt sigura ca ti-ar fi placut. Ai vazut – am inaugurat si vasul. Poate repetam, cand ne intalnim. Pup si noi.
Minunata! parca ii simt gustul minunat.Tineti-o tot asa…
Multumesc de urare, dar mi-e teama ca daca o tinem tot asa trebuie sa ne schimbam garderoba. Am facut si mancat cam mult dulce in ultima vreme. Dar iarna parca te indeamna la asta, nu? Ea e de vina.
Vaaai,arata extraordinar.Si eu care ma hotarasc in fiecare zi sa ma apuc de dieta…….dar nu reusesc
Pe mine ma tine Ionut cu cate un desert in fiecare weekend, de cateva saptamani incoace. A cumparat o carte noua de bucate doar cu prajituri, o nebunie. De acolo e si reteta asta, si cea de cup cakes si cea de saptamana asta despre care nu am apucat sa sciu, ca doar s-a infaptuit. Dieta…la vara, la sapa.
Prajitura arata superb si sunt convinsa ca este delicioasa. Caut de mult timp o combinatie de bezea cu crema de ciocolata, crezi ca ai putea sa ne spui exact cum ai facut cream si care sunt cantitatile din fiecare ingredient.
Multumesc
Bine ai venit in gradina mea, Luiza! O sa caut reteta si o voi scrie zilele urmatoare. O sa iti trimit un email atunci. Te salut si o primavara frumoasa!