Din Bucataria lui Ionut

12 Sep, 2014 by

Din Bucataria lui Ionut

M-am tot foit pe aici gandindu-ma ce sa mai scriu… Gradina am aratat-o, toamna timpurie la fel… Despre vacanta nu pot scrie, ca ea inca nu s-a intamplat… Asa ca…
Despre bucataria lui Ionut nu am mai scris de mult, cu toate ca in ea s-au intamplat multe lucruri care merita mentionate. Vara asta al meu sot s-a intrecut pe el – ne-a pregatit atatea preparate minunate!
Si, mai mult ca in alti ani, a folosit multe ingrediente venite direct din Gradina lui Ardei, lucru care m-a umplut de bucurie. Spanac, praz, fasolica, rosii, mazare, dovlecei…
In orice caz, sa va spun si sa va arat… Am facut o mica selectie din sutele de poze. Am ales cu greu doar cateva preparate – care mi-au ramas mie in minte pentru ca mi-au placut mult.
Va spun in cetava cuvinte, pastrand ordinea pozelor…

  • Dorada cu cimbrisor, servita pe pat de linte, cu veloute de lamaie, rosii si sparanghel
  • Mamaliga cu unt si parmezan la gratar, servita cu ciuperci, sos de patrunjel, fulgi de parmezan si bacon crocant
  • Salata cu rosii caramelizate in ulei de masline si otet balsamic, servita cu ou posat in vin si bacon
  • Saint Jacques la gratar cu piure de pastarnac, sos de lamaie, file de peste si piure cremos de mamaliga
  • Bouillabaisse (supa de peste) servita cu sos rouille si cruton de paine
  • Piept de rata la gratar cu piure fin de cartofi, sos de spanac, rosii si sparanghel
  • Risotto cu busuioc servit pe spuma de creveti si creveti la gratar
  • Rata la gratar cu sos de portocale si vin, servit cu spanac, cartofi rosti si degetele de mar
  • Pizza fougasse cu sos pesto, rosii caramelizate si mozzarella de bivolita
  • Bagheta frantuzeasca
  • Supa-crema din rosii coapte la cuptor, servita cu bacon crocant si busuioc
  • Piept de rata servit cu piure de cartofi, amestec de ciupercute, baby-morcovi, frunze de spanac si sos de vin
  • Branza Camembert la cuptor cu usturoi si rozmarin
  • Cotlet de miel cu linte, rosii concasse si sparanghel tanar
  • Piept de rata servit cu praz cremos cu curry, sos de vin Porto cu stafide si boabe de fasole verde
  • Muschi de vita servit cu piure de cartofi, ciuperci marinate si sos “Five Spices”
  • Spuma de creveti cu baby-morcovi, ceapa verde, boabe de mazare, sparanghel si muguri de ridiche
  • Saint Jacques cu spuma de mamaliga cu lime, legume tinere si bacon crocant

Dorada cu veloute de lamaie......rosii concasse, linte si sparanghelMamaliga la gratar cu ciuperci......sos de patrunjel, bacon crocant si fulgi de parmezanSalata cu rosii caramelizate si ou posat in vinSaint Jacques la gratar cu piure de pastarnac......file de peste si piure cremos de mamaligaSupa de peste Bouillabaisse......servita cu cruton de paine si sos rouilleRata la gratar cu piure de cartofi, spuma de spanac, rosii si sparanghelRisotto cu busuioc servit pe spuma de creveti si creveti la gratarRata la gratar cu sos de portocale, servit cu spanac, cartofi rosti si degetele de marAntricot de vita cu inghetata de patrunjel, spanac, hasme caramelizate ......amestec de ciupercute si sos brunTarta fina de mere......servita cu inghetata de vaniliePizza fougasse cu sos pesto, rosii caramelizate si mozzarella de bivolitaBaghete frantuzestiSalata fresh cu caracatita la gratar, creveti, rosii si busuiocSupa crema din rosii coapte la cuptor......servita cu bacon crocant si busuiocPaste cu cerneala de sepie si spuma de pecorinoPiept de rata servit cu piure, amestec de ciupercute......baby-morcovi, frunze de spanac si sos de vin rosuBranza Camembert la cuptor cu usturoi si rozmarinCotlete de miel cu linte, rosii concasse si sparanghel tanarPiept de rata servit cu praz cremos......cu sos de vin Porto cu stafide si boabe de fasole verdeMuschi de vita servit cu piure de cartofi, ciuperci marinate si sos “Five Spices”Spuma de creveti cu baby-morcovi, ceapa verde......boabe de mazare, sparanghel si muguri de ridicheSaint Jacques cu spuma de mamaliga cu lime......legume tinere si bacon crocant

Alte Articole

15 Comentarii

  1. Groaznic, rusine! cum poti sa ne prezinti asemenea minunatii la ora asta cand suntem la servici si ne curge saliva in tastatura. Eu cum mai lucrez acuma cu tastatura uda? Glumesc:) Arata totul absolut divin, felicitari sotului. Daca as fi avut acum nunta il chemam sa-mi gateasca :)

    • Andreea
      Andreea

      Eu daca stau acasa azi, nu m-am gandit ca sunt altii care trudesc pentru gloria tarii. Imi pare rau daca am produs daune. :) Ii transmit complimentele tale lui Ionut. Sa stii ca i-ar trebui o astfel de provocare… ce spui – nunta de argint poate? Sau petrecerea de casa noua? :) Botez? :)

    • Ha ha ha…da si mie imi curge saliva pe tastatura

      • Andreea
        Andreea

        Se lasa cu victime. Se pare ca raman datoare cu niste tastaturi… :)

  2. Oh, mon Dieu! Esti o femeie fericita. Atat pot sa spun.

  3. cand il vedem la masterchef?:)

    • Andreea
      Andreea

      Pai toti cunoscutii il tot trimit la Masterchef… El spune ca nu are timp, si din pacate cam asa este. Dar eu stiu ca i-ar placea. Poate intr-o zi il conving. Va anunt, oricum. Pana atunci vrea sa isi faca un blog culinar, cred ca se apuca de el iarna asta.

  4. Mihaela

    Totul arata minunat! Pacat ca nu putem gusta :)
    Crezi ca ai timp sa imi dai reteta si poate sa descrii tehnica de framantare pentru bagheta frantuzeasca? Din pacate tot ce am facut eu pana acum nu arata nici pe departe la fel de bine ca cele facute de sotul tau.
    Multumesc!

  5. Ce bine arata toate, iti lasa gura apa! :) Se vede ca sotul tau se pricepe la gatit.

    • Andreea
      Andreea

      Se pricepe si o face din pasiune. Sper ca erai satul cand te-ai uitat la poze si nu ai patit ca si Green. :)

  6. E o nebunie ce ne-ai aratat aici! Sper ca ne vei da si cateva retete. Multumesc si pentru adresa magazinului pentru tavile de baghete.

    • Andreea
      Andreea

      As vrea sa scriu mai multe retete, insa nu ma prea coordonez la asta cu Ionut. Nu le avem scrise, sunt idei de-ale lui, sau retete ale unor bucatari celebri citite in trecut si care ii raman in minte, experiente din vacante… Trag de el sa isi faca un blog culinar, dar se lasa greu. Va tin la curent daca isi face debutul pe net.

Comenteaza Articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *