Dilema dulce

11 Ian, 2014 by

Dilema dulce

M-am tot gandit la fotografia pe care sa o folosesc saptamana asta la rubrica “Fotografia saptamanii”. Mi-au venit in minte drumuri de munte inzapezite (venite parca acum dintr-o alta lume, nu?), buchete de roze adunate din gradina, cosuri pline cu struguri, zile insorite la malul marii…
Le-am vizualizat in minte, le-am cautat in albumul foto, dar tot uitandu-ma la ele m-am gandit ca parca nu se potrivesc.
Atunci cand am propus aceasta rubrica am avut in minte sa aleg “Fotografia saptamanii” din miile de fotografii facute de mine, insa sa o aleg in functie de starea mea de spirit, de acel “ceva” care sa faca fotografia, in acel moment – si poate doar atunci – deosebita.
Si m-am trezit, acum, la mijloc de ianuarie, fara inspiratie. Ce sa va arat ca sa va transmit bucuria mea? Pentru ca de vreo doua saptamani incoace simt asa, o mare bucurie in suflet. O fi noul an, o fi urarea pe care v-am facut-o si in acelasi timp mi-am facut-o si mie? Pe scurt…  Zambiti, iubiti si fiti fericiti!
Va doresc o noua saptamana plina de veselie!

PS Desertul de mai jos a fost conceput si executat de Ionut si a facut parte din meniul nostru de Revelion. A fost minunat!

Prajitura care a insotit masa noastra de Revelion"Parul de zana" ciufulitaDilema dulce

12 Comentarii

  1. Ce stare de veselie mi-ai transmis si mie.:) In primul rand pentru ca imi plac enorm dulciurile si mai ales cele de casa si apoi pentru ca intr-adevar e momentul inceputului de an cand parca si aerul de afara miroase a nou si a proaspat. Daca nu sunt prea indiscret, ce a mai continut meniul vostru de Revelion? (stiu ca fac o mare greseala ca intreb pentru ca o sa ma ling pe bot cand aflu:)).

    • Andreea
      Andreea

      Aerul acum miroase a zapada rece. Cel putin la mine. Dar ce crezi ca facem de vreo doua zile, daca tot suntem blocati in casa? Mancare – fripturi, tarte, supe, paine… Dar sa-ti spun de meniul de Revelion – a mai cuprins Sashimi de ton cu jeleu din sos de soia si inghetata de wasabi, Tarta cu Camembert (devenita deja traditie in meniul nostru de Revelion) si Rulouri din iepure cu piure si rosii confiate. Asta a fost.

  2. Un desert pentru toate simturile! Chiar si pentru auz, caci imi inchipui sunetele zaharului caramelizat in dinti!

    • Andreea
      Andreea

      Ai “simtit” bine! A fost un desert minunat, nu stiu de unde a scos Ionut reteta. Zile senine!

  3. Poate ne dai si reteta, si daca se coc capsunele o punem in practica :)
    Adica tu esti in dispozitie de dulce ? E bineeee :) ) Eu m-am identificat cu un trandafir galben pentru weekend-ul asta :)

    • Andreea
      Andreea

      O sa te vizitez sa vad “personificarea”. Recunosc, am pofta de dulce zilele astea. Ce sa-i fac?!

  4. Unde spui ca locuiesti?M-am hotarat sa ma mut langa voi, poate ma invitati si pe mine (daca nu, ma invit eu :) ) la minunile astea preparate de Ionut.Sau puteti trimite preparate prin curier , la comanda?
    El e masterchef adevarat.Cu M.
    P.S-mai bine puneai niste peisaje…nu muream de pofta doar privindu-le :) .

    • Andreea
      Andreea

      Ma bucur ca am trezit ceva emotie… O sa ii transmit lui Ionut complimentele. Si eu il tot indemn sa participe la emisiunea amintita de tine, dar deocamdata nu vrea. Peisajele acum sunt cam monotone – alb pe cer, alb pe pamant. E frumos, dar parca aparatul meu nu poate sa surprinda frumusetea, se incapataneaza sa faca poze cand albastre, cand galbene, cand in ceata… Bine, cred ca de vina oi fi eu, trebuie facute niste reglaje-ceva si nu prea ma pricep. Ionut mereu imi spune – ai vrut aparat din asta si nici nu stii ce poate sa faca. Recunosc, nu prea stiu. Trebuie studiat. O sa pun si din astea, dar sper sa nu va produc vreo depresie. :)

  5. Mamaaa ce bine arata !

  6. Superb si presupun nemaipomenit de delicios.O seara frumoasa.

Comenteaza Articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *