Azi e ziua supelor

24 Noi, 2011 by

Azi e ziua supelor

Spun ca este ziua supelor deoarece astazi sunt racita – de fapt ma doare rau in gat. Nu prea pot sa mananc, si mai cu seama nu prea pot sa inghit. Asa ca Ionut s-a gandit (dragutul) sa imi prepare pentru pranz o supa - Supa crema de dovlecel, una dintre supele mele preferate.
Prima data mi-a gatit aceasta supa acum vreo doua luni, cand eram in vacanta in Franta – mai exact in Honfleur (Normandia). Aici am inchiriat un apartament si am stat doua saptamani. Avea bucatarie si bineinteles ca din cand in cand am mai si gatit.
Deci sa va povestesc despre supa:
2 dovlecei curatati de coaja si taiati cuburi mari
1 ceapa medie tocata mare
30 grame unt
2 catei de usturoi tocati
2-3 crengute de cimbru
2 foi de dafin
Piper proaspat macinat
Sare de mare
2 linguri de smantana
1 mana mare de parmezan
2 linguri de ulei de masline
1 litru supa de legume (la 1 litru de apa -1 lingura de vegeta)

Se topeste untul in uleiul de masline intr-o cratita mai adanca. Se adauga ceapa si usturoiul.
Se calesc 5 minute la foc mic, cu capac, apoi se adauga dovleceii, impreuna cu frunzele de la cimbru si foile de dafin.
Se lasa 10 minute la foc mic, amestecand din cand in cand.
Se adauga supa si se mai fierbe 20-25 minute. Se ia de pe foc, se adauga smantana si parmezanul, se amesteca si se paseaza foarte bine supa cu un mixer vertical sau un blender.
Se poate servi cu crutoane de paine cu ierburi sau cu feliute de bacon prajite pana devin crocante.

Este delicioasa, cremoasa si fina!

Comenteaza Articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *